Fackförbund från oväntat håll

Ett helt nytt fackförbund har bildats eller nja det sägs att det kommer att skapas. Tydligen har ett antal SD-medlemmar tröttnat på att LO:s ideologi och nu vill man starta på ny kula. Löntagarna är namnet på den nya rörelsen, men ännu är mycket oklart kring hur detta fackförbund kommer fungera.  Budskapet i en kort videofilm som man valt att lägga ut på sidan är att man bara skall vara ett fackförbund utan massa krimskrams. Framförallt vill man befria alla från åsiktstvånget som man menar LO lägger på sina medlemmarna. I teorin låter det kanske bra, men med tanke på vilka som ligger bakom denna nystart bör man vara kritisk.

För min del skulle jag aldrig kunna tänka mig att gå med i denna fackorganisation. Jag känner att jag genom mitt medlemskap i seko postfacket brevbärarnas fackförbund kan påverka tillräckligt mycket i dagsläget. Finns med andra ord ingen anledning att överväga ett byte. Samtidigt skulle jag ljuga om jag sa att det inte skall bli spännande att se hur det går för ”löntagarna”.

 

Brevbärare i USA

 

 


Posted in Uncategorized by with no comments yet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *